Palvelumme perustuvat seuraaviin tuotantolaitteisiin ja-menetelmiin

 
 
 
 
Uusimpana tuotantolaitteena olemme investoineet laserlaikkauskeskukseen. Amada -merkkinen laserleikkauskeskus on teholtaan 3 kW ja leikkaa maksimissaan 20 mm teräslevyä. Amada leikkaa pienet ja isotkin kappaleen kymmenesosamillin tarkkuudella. Suurin levykoko on 3000 x 1500 mm. Leikattava materiaali voi olla esim. terästä, alumiinia, ruostumatonta terästä, vaneria, puuta, polykarbonaattia jne..
 
Leikkurin ohjaus tapahtuu tietokoneella ja myös isojen sarjojen automaattiajo onnistuu, kone on varustettu 10 pöytäpaletin vaihtajalla.
 

 
 
Käytössämme on Hypertermin valmistama cnc-ohjattu plasmaleikkuri. Asiakkaan työ aloitetaan leikkausohjelman teolla. Voimme käyttää valmista piirrustustiedostoa, mutta myös "tupakka askin kanteen" käsin piirretty mittapiirros käy. Ohjelman teossa osat sijoitellaan levyarkille, määritellään parametrit leikattavan aineen mukaisesti ja valmis ohjelma siirretään leikkurin työjonoon.
 
Itse leikkaus aloitetaan sopivan materiaalin asettelulla leikkauspöydälle ja ohjelman latauksella työjonosta. Leikkuriimme sopii maksimissaan 2500 x 6000 mm levy ja maksimi leikkausvahvuus on 25 mm.
Levytyökeskuksena käytössämme on Murata-Wiedemann merkkinen kone asiakkaidemme töihin. Levytyökeskusta ohjataan tietokoneella, joten tilauksen käsittely alkaa jälleen ohjelman teolla joko sähköisen tai paperisen mittakuvan perusteella. Ohjelman teossa määritellään mm. käytettävät lävistystyökalut, sijoitellaan tuotteet levyarkille ja määritellään tehokkain työjärjestys. Tämän jälkeen työ lisätään "levarin" työjonoon.
 
Levyn koneeseen asettelun jälkeen leikkausohjelma luetaan työjonosta ja tarkistetaan että tarvittavat työkalut on asennettu työkalunvaihtajaan. Tämän jälkeen ohjelma ajetaan ja levy leikkautuu ohjelman mukaisesti. Maksimi levyn leveys on 1000 mm ja vahvuus 4 mm, pituus ei ole rajoitettu, mutta käytännössä noin 3000 mm.


 
 
Särmäyskoneemme puristusvoima on 120 tonnia ja maksimi työleveys 3300 mm. "Särmäriä" ohjataan 3-akselisen numeerisen nc-ohjauksen avulla ja työt voidaan tallentaa koneen muistiin.
 
Vakiotyökaluja "särmäriin" löytyy mm:
  • Vakiotyökaluja 3 000 mm, särmättävän ainevahvuus 0,5 - 5 mm
  • Erikoistyökaluja 415 - 1250 mm, särmättävän ainevahvuus 5 - 15 mm
  • Erikoistyökaluja 415 - 1250 mm, särmättävän ainevahvuus 0,5 - 2 mm
 

Käytössämme on useita hitsauskoneita mm. mig/mag-, tig-, puikko- ja pistehitsukseen. Konekantamme soveltuu perushitsaukseen, sekä vaativimpien materiaalien (alumiini, rosteri, kulutusteräkset) hitsaukseen. Hitsauskoneet  ovat ns. pulssi/tuplapulssikoneita, joiden ominaisuudet riittävät lähes kaikkeen hitsaustyöhön. Hitsauskoneissa on tehokkaat vesijäähdytykset. Hitsauspisteessä on käytössä 1 000 kg puominosturi, joten suurempienkin kappaleiden käsittely onnistuu.
 


 
 

Käytössämme on puoliautomaattinen Schwarze-Wirtz merkkinen putkentaivutuskone. Kone on ns. tuurnakone eli taivutettavan putken sisällä on taivutuskohdalla tukituurna joka estää taivutettavaa putkea litistymästä.
Koneen suurin putkikoko on 40/2 mm, lestejä eri taivutussäteille ja putkille on runsaasti.

 

 
 

Suunnittelutyöt teemme nykyaikaisella Alibre Desing ohjelmistolla. Voimme lähettää asiakkaalle esimerkiksi 3D-kuvan jota voi pyöritellä omalla tietokoneella ilman erityisohjelmia, ilmainen Adobe Acrobat reader riittää! Voimme myös pintamallintaa työn, jolloin saamme realistisen kuvan lopputuotteesta. Ohjelmisto tukee kaikkia yleisiä tiedostomuotoja.


 
 
  • Lävistin, puristus 50 t
  • Porakoneita
  • Nauhahiomakoneita
  • Metallisahoja
  • Täysautomattinen niittimutterityökalu
  • Hydrauliletkujen liitinpuristin Finn-Power P20
  • Erilaisia käsityökaluja

 

Järviseudun Levytyö Oy, Rengastie 5, Alajärvi. Puh. (06) 557 2101.  E-mail myynti@levytyo.com